Aanmelden

Aanmelden is alleen mogelijk als een van de behandelaars nog ruimte heeft. Daarbij moet u rekening houden met een wachttijd. De wachttijd verschilt per behandelaar en wordt voortdurend aangepast, afhankelijk van de caseload op dat moment. Op de individuele paginas van de behandelaars, onder de kop "Psychologen" elders op deze website, vindt u de actuele wachttijd voor elke behandelaar.

Als een behandelaar nog ruimte heeft voor nieuwe aanmeldingen, dan vindt u op diezelfde pagina ook meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden bij die behandelaar.

Heraanmelden

Indien u eerder in behandeling bent geweest en digitaal aangemeld bent kunt u uw account hergebruiken. Meldt u zich aub niet opnieuw aan. Stuur in dat geval een email naar info@psychologenpraktijkvught.nl om dit kenbaar te maken. Of neem evt. telefonisch contact op.

Over de wachttijd

 • De intake wordt vooraf gegaan door een pre-intake. Hierin wordt bepaald of er sprake is van urgentie en welke behandelaar het beste bij u past.
 • Na de pre-intake wordt u op de wachtlijst geplaatst.
 • Er is geen behandelwachttijd, de behandeling start aansluitend aan de intake.
 • Indien u de wachttijd te lang vindt, dan kunt u contact opnemen met uw zorgaanbieder of zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling.
 • Indien u een urgente hulpvraag heeft die niet zo lang kan wachten kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts.
 • Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).
  Zie Factsheet wachttijden in de ziekenhuiszorg en ggz.
 • Indien de zorgverzekeraar niet kan bemiddelen naar een andere geschikte zorgaanbieder, voldoet de zorgverzekeraar niet aan zijn zorgplicht en kan vervolgens door de Nza hierop aangesproken worden.
 • Er wordt geen onderscheid gemaakt in wachttijd tussen cliĆ«nten van verschillende zorgverzekeraars.
 • De datum van de laatste update van de wachttijd is 01-08-2019.
 • Verwijsbrief

  Een schriftelijke verwijzing door de huisarts is noodzakelijk om voor vergoeding door de zorgverzekering in aanmerking te komen. Dit geldt zowel voor de Generalistische Basis GGZ als voor de Specialistische GGZ. Bij uw eerste bezoek dient u een kopie van uw identiteitsbewijs en de verwijsbrief mee te nemen.